De neus van je hond optimaal gebruiken

Detectie werk

Samenwerken met je hond door zijn neus het werk te laten doen? Net als de honden op Schiphol aan de slag om een ruimte af te zoeken? Wil jij de hond voldoende uitdagen in hersenwerk? Dan is detectie training iets voor jou!

Proefles
Detectie werk?

We leggen het kort uit

Wat het is

Honden die, samen met hun begeleider, bij containers in de haven van Rotterdam geld, drugs of ivoor vinden? Honden die op Schiphol koffers doorzoeken op verboden spullen? Dat zijn voorbeelden van detectiewerk.

De hond zoekt naar een verborgen ‘stof’ (de geurbron). Ook jij kunt dit samen met je hond leren! Detectie is geschikt voor elke hond. Puppy’s van 8 weken tot aan de senior hond zijn bij ons welkom. Zolang er geen medische redenen zijn waardoor de neus niet werkt, kan er bij ons getraind worden.

Een half uur detectie staat gelijk aan een lange wandeling met je hond. Oefenen kan overal: in de schuur, (speel)tuin, op vakantie of in het bos. Geen plek is te gek.

Hoe wij werken

Wij zijn opgeleid door Scent Imprint For Dogs. Deze organisatie zet wereldwijd honden in voor het echte werk. Zij zijn er van overtuigd dat je werkt met je hond op basis van zijn/haar eigen motivatie. Hierdoor zal je hond sneller leren en langer voor jou (of liever gezegd voor zichzelf) willen werken.

De hond werkt volledige zelfstandig in de ruimte die wij inrichten om te doorzoeken. Jij kijkt naar jouw hond en stuurt bij waar nodig. Samen op zoek naar een verborgen stof waarvan ook jij niet weet waar deze zich bevind. 

Met spel en voer leren we jouw hond een geur herkennen en deze aan te wijzen. Jij leert kijken naar jouw hond en samen te werken om een ruimte af te zoeken.

 

Extra informatie

Geuren / Bronnen

Honden leren 1 geur aan, hieronder zie je met welke geuren wij werken.

  • Nootmuskaat
  • Kaneel
  • Anijs
  • Eekhoorntjesbrood
  • Kardemon
  • Wiet
  • USB stick (alleen level 9&10 honden)

Heeft jouw hond een andere geur aangeleerd? Dan neem jij jouw eigen geurbron mee en zullen we tijdens de eerste les starten om jouw hond ook een van onze geuren aan te leren.

Trainingslocatie

 Wij trainen in het  Sport- & Eventcenter. Hier zijn wij een toffe locatie aan het creëren in een oude manege en hebben we hier een prachtige samenwerking te pakken!

Voor de routeplanner:

Klassenburgerstraat 7, Beusichem

Parkeren helemaal aan het einde van het terrein

Tarieven

Wij trainen op basis van privelessen van een half uur. Jij traing zo vaak je wilt en bepaalt hierbij dan ook de regelmaat.

De lessen starten bij een bedrag van 20 euro. 

Voorwaarden en alle kosten vind je op de tarieven pagina

Wat heb je nodig

Wij trainen met een clicker en de hond los in de ruimte. Een lange lijn van 3 meter is handig voor honden die (nog) niet los kunnen. Dit bekijken we na een aantal lessen.

Verder heb je een beloningsbrok voor je hond nodig die hij/zij héél erg lekker vindt. Denk hierbij aan iets wat hij/zij in het dagelijks leven niet krijgt. Of zijn/haar aller leukste speeltje.

Kijk in onze webshop voor leuke en lekkere ideeën!

Examen doen

Certificaten

Voor detectie kan je ook examen doen. Er zijn 10 levels te behalen. Level 1 en 2 worden tijdens een van je reguliere lessen afgenomen. Jouw instructeur neemt dit examen af. Vanaf level 3 worden de examens op een externe locatie afgenomen door een daarvoor gecertificeerde examinator.

Heeft de hond level 9 behaald, dan zullen voor level 10 een nieuwe geur aanleren. Volgens de gestelde richtlijnen leren we jouw hond de ‘geur’ USB stick aan.

Examendata vind je in de agenda. Voorwaarden voor examens en inschrijven? Click snel verder! 

Examen nivo’s

Neem een proefles

Wil je eens kijken of onze lessen bij je passen of een keer detectie uitproberen? Dat kan door een proefles te boeken. Neem gerust contact met ons op!

Upcoming Events

15 juni - examen detectie

Inschrijving start 1 mei

Overige informatie

KvK-nummer: 83555633

BTW-nummer: NL003839558B10

IBAN: NL45RABO0311110061

BIC: RABONL2U