Obedience training maar dan wel leuk?

Rally-O

Rally-O is een actieve sport. De oefeningen worden wat ‘vrijer’ uitgevoerd dan in de FCI Obedience, men mag meer met handgebaren en stemhulpen-beloningen werken. Dit maakt deze sport zeer geschikt voor heel veel honden.

Proefles
Wat is rally-O

We leggen het kort uit

Rally-O is fun!

Rally-O is een sport waarbij gehoorzaamheidsoefeningen (in het Engels: obedience, daar staat de O voor) worden uitgevoerd in een parcours dat qua vlotheid en spanning doet denken aan agility/behendigheid. De sport komt uit de VS/Canada.

Voorwaarde om deze sport te kunnen beoefenen is dat de hond kennis heeft van een aantal gehoorzaamheidsoefeningen en onder appèl staat. Rally-O is aantrekkelijk voor diverse rassen; formaat maakt daarbij niet uit. Deze sport is geschikt voor (bijna) alle honden die samen willen werken met hun geleider.

Het basisrepertoire bestaat uit vijftig deels samengestelde gehoorzaamheidsoefeningen. Zoals volgen in diverse tempi en met richtingverandering en wendingen, sprongen, halt houden, zitten en voorroepen. Afhankelijk van het niveau worden ze aangelijnd of los uitgevoerd.

Bron: hondentraining.reo (hondentrainingreo.nl)

Onze lessen

Wij werken op basis van positieve trainingsmethoden. Dit lees je overal, maar wat betekent dit nu eigenlijk. Hierover lees je meer op onze pagina ‘Gehoorzaamheid‘.

In elk les nemen we een aantal oefeningen met je door. Deze leggen we uit en oefenen we voor we een parcours lopen. De oefeningen welke we oefenen in het begin van de les, vind je terug in je parcours. Elke les sluiten we af met een parcours.

De lessen duren 30minuten in privesetting en 45minuten als je traint in een duo. En cursus duurt 5 lessen en iedereen traint op zijn/haar nivo. Dat is het mooie van Rally-O! Elke oefening is aan te passen op het kunnen van de hond. De hoeveelheid hand- en stemhulpen worden tijdens de cursus steeds een beetje afgebouwd.

 

Cursussen

priveles beginner

5 privé lessen à 30 minuten

 • Lessen vinden plaats op een vaste datum/tijd, om de week
 • Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald
 • Start cursus 4 september, les in de ochtend
 • Vervolgcursus start 13 november, les in de ochtend 
 • Tarief cursus € 142,50

Duo cursus beginner

5 lessen à 45 minuten 

 • Lessen vinden plaats op een vaste datum/tijd, om de week
 • Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald
 • De les duurt 45minuten, 2 combinaties per les
 • Start cursus 4 september, les in de ochtend
 • Vervolgcursus start 13 november, les in de ochtend 
 • Tarief cursus € 107,50

 

losse lessen

Er is ook een mogelijkheid om losse lessen te nemen. Veel is mogelijk en bespreekbaar.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

 

Locatie

Wij mogen gebruik maken van de oude manegestallen van Sport- & Eventcenter. Hierdoor kunnen wij het hele jaar lesgeven, buiten én binnen!

Voor de routeplanner:

Klassenburgerstraat 7, Beusichem

parkeren helemaal aan het einde van het terrein

 Tarieven &

Wat mag je van ons verwachten

Naast dat jij en je hond centraal staan, elke les weer, ben ik buiten de lessen om beschikbaar voor jouw vragen. Via whatsapp of e-mail kun je je vragen stellen waar je tegen aan loopt. Tevens kun je bijvoorbeeld een video sturen van je training thuis waar jij begeleiding in nodig hebt. Of, gewoon waar je trots op bent! In elke les probeer ik tips te geven die je thuis kunt toepassen om verder te trainen. Als je denkt klaar te zijn voor de volgende stap of je loopt vast, stuur jij je video en probeer ik je verder te helpen. Online of in de volgende les.

Elke cursus van 5 lessen kost 142,50, een losse les kost 29,50

 

Neem een proefles

Wil je eens kijken of onze lessen bij je passen? Dat kan door een proefles te boeken. Neem gerust contact met ons op!

Upcoming Events

15 juni - examen detectie

Inschrijving is geopend, klik op de button!

Overige informatie

KvK-nummer: 83555633

BTW-nummer: NL003839558B10

IBAN: NL45RABO0311110061

BIC: RABONL2U